Cal Gassó
Calonge de Segarra

Situat a l'entrada del nucli de Dusfort, davant de l'esglèsia.

XVI
    Ha estat restaurada recentment.
    Jordi Seró i Ferrer. [IN] SITU SCP

Es troba a l'entrada del nucli de Dusfort. Les façanes exteriors han estat restaurades recentment. Presenta planta baixa, planta de pis i golfes. El murs obrats amb pedra irregular rejuntada modernament amb argamassa de ciment i sorra. Té la coberta a dues vessants ( nord-sud) amb teula àrab.
    A la façana d'ingrés es poden observar alguns elements d'interès com un porxo que dona pas a l'entrada de la casa, o la gran obertura amb arc rebaixat a la planta de pis.
    Els elements més interessants però es troben a l'interior. Aquests ens traslladen al passat de la casa ja que es conserven des de la seva construcció. A la planta baixa de l'edifici s'hi observen un gran nombre de voltes lleugerament apuntades, que han estat rejuntades recentment. En aquest mateixa planta també hi ha l'antic celler que es caracteritza per una volta de canó rebaixada. Un altre element d'interès és troba en una edificació annexa on hi ha el forn original de la casa que es conserva perfectament. En una reforma posterior s'hi van afegir dos suports i una llinda de pedra amb la data de 1863 procedent d'un altre espai.