Cal Garriga
Callús

Camí de Viladelleva. s/n. Callús
    Situada a uns 200 metres a orient de la carretera C-1410, al sud del mas la Tosa.

Actualment està en període de restauració.
    Joan Casas Blasi

Construcció de pedra amb teulada a dues vessants, presenta diverses construccions afegides a l'original. Algunes d'aquests corts afegides han perdut la teulada. L'acabat de la façana és amb un arrebossat pintat de color blanc, en mal estat també de conservació.

Disposa d'un fons documental de la família Sanmartí. Els documentes més antics daten del segle XIV.

Les primeres referències documentals que citen Cal Garriga daten de la primera meitat del segle XIV, en un conjunt de documents que s'han conservat en la propietat. De totes maneres la major de referències són ja del ben entrat el segle XVII quan Antoni Guardia n'era el propietari. La casa pren el nom actual quan la neta d'Antoni Guàrdia es casà amb Antoni Garriga de Montamargó. A inicis del segle XX la propietat de Cal Garriga arribava a 17 hectàrees de terra plantada de ceps, cereals i oliveres, aquesta gran propietat feu que gran part de les cases construïdes al poble fins el 1900 ho fessin en terrenys de Cal Garriga. El 1988 s'abandonà la casa quan Josep Giral fill dels darrers masovers (Joaquim Giral i Maria Tort), abandonés la casa.

SALA, Lluís. "Masies callussenques: Cal Garriga". El Poble núm. 28. Callús. 1997.