Cal Garrapet
Martorell

C. Josep Anselm Clavé, 33

Dídac Pàmies Gual. SPAL

Edifici entre mitgeres, planta quadrada amb planta baixa, dos piso, i terrat a la catalana. Composició simètrica dels buits de les façanes. Els dos pisos i la barana del terrat formen un conjunt ornamental: peanya ondulada, balcó corregut, obertures balconeres allindada amb motllures i elements esculpits que s'allarguen a part dels muntants. Coronament de façana a manera de frontó: cornisa corba amb motllures i ondulacions; centrat en aquest cos hi ha relleus de temes florals. Barana de ferro forjat tanca l'espai baix del cos. Part de la façana té simulació de carreus senzills picats.

Tenim documentat el renom de Garrapet l'any 1817; renom amb que era conegut Geroni Pastells i que dona nom a l'edifici. L'edifici es va ensorrar i l'any 1910 va ser reconstruït. Des de l'any 1930 va ser una fonda fins que al 1936 la va llogar Joan Miró Inglés, secretari de l'Ajuntament de Martorell i casat amb Pepita Costat (professora a l'escola del convent), pel que l'edifici era conegut com Cal Secretari.