Cal Gall
Castellfollit del Boix

Vinya del Gall. Sud de Castellfollit del Boix
    BV-1081 agafar el camí de Cal Tomàs

s. XIX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Gall és una edificació del segle XIX formada a partir de dos cossos. El cos principal de planta rectangular, amb una orientació nord-sud, amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a ponent. Adossat a part de la façana, per l’extrem nord, hi ha un segon cos, l’antic paller, de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a ponent, on s’hi obra un portal d’accés d’arc de mig punt de maons. El cos principal és de planta baixa i pis mentre que l’adossat és de planta baixa. Totes les obertures són d’arc pla i es troben emmarcades per un marc de ciment pintat de tonalitat granat.