Cal Fuster (Salo)
Sant Mateu de Bages

Poble de Salo, s/n. Demarcació de Salo
    Carretera de Salo (BV-3002), al km. 8,6 trencall al nord.

Catàleg de masies (núm. 28)
    Jordi Piñero Subirana

Casa rural, de dimensions mitjanes, emplaçada al poble de Salo. És una edificació aïllada que es troba al costat de llevant del carrer de Salo. És l'única casa en aquesta banda, que té un fort pendent i que antigament era ocupada per alguns coberts de les cases. És una edificació de planta quadrada, amb un pis superior i una planta semisoterrània. L'accés es fa per una mena de pas elevat que dóna directament a la porta que hi ha al pis superior, a la façana de ponent. Als murs de ponent i sud són visibles diverses finestres de distribució força regular, emmarcades amb llindes i brancals de pedra. Actualment els murs són arrebossats i pintats, i tan sols queda visible la pedra picada de les cantoneres i la que emmarca les obertures.

Informació oral facilitada per Joan Esquius Puig, de cal Ferrer de la Creu

Per la seva tipologia constructiva aquesta casa podria ser originària del segle XIX o principis del XX. A mitjan segle XX hi vivia un fuster, de cognom Bosch, que hi va treballar fins la dècada de 1960. Era un fadrí provinent de la masia de Valentines, en terme de Castelltallat. Després hi van continuar vivint les seves filles i, més endavant, unes senyores que feien de modistes i perruqueres. Posteriorment la casa ha estat desocupada durant uns 30 anys i, recentment, ha estat venuda.