Cal Fuster Santa Maria de Merlès

Berguedà
Sector central del terme municipal
A 480 metres de la carretera BV-4406, punt quilomètric 13'250.

Coordenades:

41.99694
1.97939
415471
4649940
08255-68
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
XVIII
Bo
Presenta la teulada vella amb bigues i llates de fusta.
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 011A00031
Jordi Compte i Marta Homs

Cal Fuster es troba situada en un punt elevat sobre la Fàbrica i cal Fargues, a la riba est de la riera de Merlès. Es tracta d'una casa de planta rectangular formada per planta baixa, un pis i golfes amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals. Està construïda amb murs de maçoneria de pedra i tapia amb cantonades diferenciades de carreus treballats, algunes integrades al mur fruit de les ampliacions al llarg dels anys.
La façana principal, orientada al sud, presenta a la planta baixa dos portals emmarcats amb pedra bisellada, un portal emmarcat amb pedra treballada i coronada per arc deprimit convex, una finestra emmarcada amb pedra i llinda de fusta, una petita finestra emmarcada amb pedra treballada i una finestra a l'extrem esquerra emmarcada amb brancals i llinda de pedra bisellada i ampit de pedra. Al primer pis s'hi obren quatre finestres emmarcades amb brancals i llindes de pedra bisellada i ampits de pedra molts desgastats, i una finestra emmarcada amb maó. A les golfes hi ha tres finestres, de menors dimensions, emmarcades amb monòlits de pedra i una finestra reformada.
A la façana oest hi ha un cobert d'obra adossat amb teulada d'una vessant i una finestra reformada.
La façana nord, presenta a nivell de planta baixa dues portes tapiades i una petita obertura. Al primer pis hi ha tres finestres reformades i una finestra emmarcada amb brancals i llinda de pedra bisellada amb ampit motllurat.
La façana est no presenta obertures.

Antigament a cal Fuster hi vivien 3 famílies i per tant constituïa tres habitatges independents.