Cal Fuïna
Sant Martí de Tous

Camí de Tous a l'Aubareda

XV-XX
    Estat ruïnós
    Núria Cabañas

Cal Fuïna és una masia d'origen medieval i reformada i consolidada època moderna. És un edifici construït amb diferents annexos adossats al cos principal, que tenia la coberta a doble vessant. La paret que es conserva en més bones condicions permet constatar que constava de planta baixa primer pis i golfes, on s'identifiquen algunes finestres de planta rectangular amb llinda de fusta. Un dels elements que es conserva amb més bones condicions és l'antic forn de pa. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter i l'interior es trobava arrebossat amb guix.

Cal Fuïna, antigament era coneguda com el Mas Llena (segons fonts d'Elisa Vidal). A finals del segle XIX els amos van vendre les propietats es van construir una nova edificació, deixant l'antiga masia als masovers.