Cal Frare
Pallejà

Carrer de Lluís Vives, 2
    Barri de les Masies.

Rehabilitada l'any 1988.
    Ainhoa Pancorbo Picó

Mas de planta rectangular probablement de dos cossos, amb planta baixa pis i golfes i coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. Presenta moltes similituds amb cal Coca. S’hi accedeix per un portal acabat amb arc rebaixat fet amb pedra rogenca obert en una façana de maçoneria de calç i pedra. La maçoneria és visible ja que no presenta actualment cap arrebossat, tot i que són vestigis visibles del que hi havia hagut. A banda i banda del portal, s’obren sengles finestres en planta baixa, la reixa d’una de les quals mostra la data de 1988. A la part superior esquerra del portal s’obre en façana una fornícula que hauria correspost a una estació del Via Crucis.

A la part lateral de la casa, la que dóna al carrer de Lluís Vives s’hi pot veure una bala de canó de la Guerra del Francès.

A llevant, el mas encara conserva un jardí i hort, a l’entrada del qual destaca una gran olivera.

Fa més de 50 anys que no té activitat agrícola. Està rehabilitada i és residència habitual.