Cal Ferreró
Castellgalí

c/ Montserrat, 1.
    A l'entrada del nucli antic

Cortés Elía, Maria del Agua

Edifici aïllat situat al peu del camí ral amb una tipologia barreja de casa urbana i edifici rural. Format per un cos inicial de planta rectangular al que se li afegiran posteriorment altres parts. En destaca el cos situat a migdia i que aprofita el desnivell del terreny. Està sustentat per un contrafort i coronat per una galeria. Ressalta l'aparell de la pedra, els elements que formen les obertures, espitlleres a la planta baixa i les lloses que sobresurten a l'arrencada dels arcs de la galeria. Tot i que conserva aquests elements estructurals antics, la casa ha estat molt reformada. Crida l'atenció la ubicació dominant d'aquesta casa que aprofita el desnivell del terreny i que per tant resta elevada sobre l'inici del carrer Sant Antoni.

A cal Ferreró hi havia hagut una fusteria que regentava l'amo de cal Jaumató a inicis del segle XX. Desconeixem l'antiguitat d'aquesta casa ja que no es conserva documentació ni dates gravades. Tot i així l'estructura evidencia una casa del segle XVIII, contemporània a altres cases del nucli antic.

El nom de les cases, L'Amigant nº 16, 1998. Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Fitxa nº 16431.