Cal Fèlix
Marganell

Nucli de Marganell
    Al Nord del nucli de Marganell

Regular
    Tot i que la casa de Cal Fèlix es troba en bon estat, els volums que es troben dins la finca es troben en mal estat estructural.
    Ref. cad.: 48801CG9190N
    M.Lloret - KuanUm

Casa de planta baixa i dos pisos amb la coberta a dos vessants que desaigüen a les façanes laterals. La façana posterior es troba tapada en la seva pràctica totalitat, ja que es troba construïda contra un marge. A la façana principal té el portal de pedra carejada i llinda plana inscrita amb l'any "1821". Al primer pis hi ha dues finestres de pedra carejada i al segon pis dues d'arrebossades a un extrem i una altra d'arc de mig punt ceràmic a l'altre extrem. Aquesta última obertura s'entén com una prol·longació de la galeria horitzontal que hi ha a la façana de migdia, on hi ha quatre pòrtics més. A sota de la galeria hi ha dos portals oberts de pedra carejada, a través es fan visibles els sostres de pedra amb volta de canó. Davant d'aquesta façana, aprofitant el desnivell del terreny, s'hi ha construït una terrassa. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color cru, amb els angles cantoners de pedra vistos, i el sòcol de llosa moderna. A uns 45 metres en direcció sud oest hi trobem una altra construcció d'interès. És de planta baixa i pis, amb la coberta a dos vessants que desaigüen a les façanes laterals. Presenta un portal de pedra carejada i llinda plana, així com diverses obertures, a les diferents façanes, de pedra carejada. L'acabat exterior del volum és la pedra vista. Davant d'aquest s'hi alça un cos allargat que podria correspondre a una tina. Igualment, a la façana posterior hi té una casa adossada, de planta baixa i pis amb el carener perpendicular a la façana principal. Aquesta casa ja pertany a la finca veïna.

Les coordenades del volum que es troba dins la finca són: 399448, 4610883.