Cal Cuca
Olost

c. Barcelona, 25. Nucli urbà d'Olost. Olost

L'arrebossat presenta esquerdes.
    Jordi Compte i Marta Homs

Cal Cuca és una masia que ha quedat integrada al nucli urbà d'Olost, concretament en una cantonada del carrer Barcelona, on queda envoltada d'horts. Està formada per un volum de planta baixa, primer pis i golfes, amb diversos cossos i estructures adossats, especialment al costat est. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra completament arrebossats i pintats de color salmó. Les cantonades estan diferenciades amb carreus treballats, tot i que queden ocults darrera l'arrebossat. La teulada és de quatre vessants.
    La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa una finestra emmarcada amb pedra bisellada, un portal emmarcat amb pedra bisellada amb la data de 1792 inscrita a la llinda i una porta de nova obertura. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb pedra bisellada i a les golfes, dues de nova obertura. A la dreta hi ha un cos adossat que conté un portal a la planta baixa i forma una eixida al primer pis i una terrassa a les golfes.
    La façana oest conté una única finestra, de nova obertura, a nivell de primer pis.
    La façana nord conté a la planta baixa un portal emmarcat amb brancals de pedra treballada i una finestra emmarcada amb pedra treballada i ampit de pedra. Al primer pis hi ha tres finestres, dues de les quals emmarcades amb pedra treballada, i a les golfes, dues finestres de nova obertura. A l'esquerra s'observa el cos adossat a l'est de l'edifici, que en aquesta façana no conté cap obertura.
    La façana est es troba dominada completament pel cos adossat modernament. Conté diverses obertures petites a la planta baixa i de majors dimensions al primer pis on forma una eixida. A nivell de golfes forma una terrassa amb un accés directe des del volum principal.

Cal Cuca es troba documentada com a masia l'any 1434. L'edificació actual data de finals del segle XVIII.