Cal Costa del Clot de les Vinyes
Castellfollit del Boix

Vinya de Cal Costa. Oest de Canyelles
    Emplaçament
    C-37 direcció Manresa agafar la sortida de Canyelles, seguir recta pel camí de Canyelles passat el pantà de Canyelles a l’esquerra i el següent a l’esquerre
    476

41.65621
    1.7053
    392200
    4612416
    08059 - 383
    08058A008000610000PQ
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Costa és una edificació construïda entorn l’any 1880 segon el cadastre. Tot i les construccions annexes i les reformes posteriorment, el cos original presenta la mateixa estructura. Es tracta d’un edifici de planta rectangular de planta baixa i pis amb la coberta plana. La façana principal, orientada a migjorn, s’hi obra la porta d’accés i una porta lateral i tres finestrals amb reixa de ferro. A la part posterior s’hi adossa un segon cos rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana, al qual se li annexiona un tercer volum de planta quadrada amb l’accés a tramuntana on hi havia la tina.