Cal Corredó
Veciana

Segur

Esfondrada
    Jordi Montlló Bolart

Cal Corredó és una de les cases que conformaven el grup de Secanella, que és el nom que rep un nucli de cases situades al sud de Segur, en el punt més meridional del Pla de Masot, en una zona privilegiada de gran domini sobre el territori; damunt la cinglera on neix la Riera de Secanella.
    Cal Corredó era la primera casa que es trobava baixant des Segur pel camí de Secanella. Actualment només es conserva una façana lateral i una pallissa a l'altre costat del camí. La resta ha estat arranat per eixamplar les feixes de conreu. El seu estat de conservació deixa entreveure les dimensions que hauria tingut i la seva importància.

El nucli de Secanella estava format per la gran masia que dóna nom al conjunt, cal Corredó, actualment ensorrat, Cal Fredo o Ca n'Alfredo i més allunya hi trobem Can Torrents. També hi havia una capella dedicada a Sant Cristòfol, actualment convertida en corral.
    L'antiga quadra de Sant Cristòfol de Secanella fou donada al monestir de Sant Llorenç del Munt abans de 1187. El 1201, Bernat de Miralles renuncià a tots els drets que hi tenia a favor del monestir.