Cal Closa
Rajadell

Barri de l'Estació. Carrer de l'estació, num. 9
    Barri L'Estació. Davant la carretera i l'Estació de Tren

F. Xavier Menéndez. OPC 2017-21

Casa de planta baixa, pis i golfes, amb coberta a doble vessant centrada sobre la façana principal, i perpendicular a aquesta. La façana principal, que dona a la carretera, presenta dues portes de llinda rectangular a banda i banda (que podrien correspondre a dos habitatges). Les entrades es situen sobre un podi corregut que recorre la façana. S'hi accedeix per unes escales a ponent. A l'extrem ponentí de la façana hi ha una finestra. A la planta pis, de forma simètrica sobre les dues portes d'entrada, es situen dues sortides amb balcó rectangulars. Les golfes presenten quatre petites obertures rectangulars diposades simètricament respecte a les obertures de les plantes inferiors. Totes les obertures estan enmarcades amb maó. El parament de la casa està bastit amb pedruscall petit vist. El cos central, del que hem descrit la façana -orientada a migdia- presenta dos cossos adossats a llevant i ponent.

Ubicada a la carretera de l'estació davant l'estació de tren.
    A l'entorn de la casa, a la part enjardinada que es troba a ponent, hi ha una antiga amasadora de ferro, instal·lada amb funcions decoratives i com a jardinera. Té una placa amb la següent llegenda: "Amasadora La Económica. Patente num. 50042. Talleres Balart Sabadell. Tipo ... Nº...."

Als anys 40 i 50 del segle XX Cal Closa feia les funcions de botiga de queviures i forn de pa. També va ser restaurant als volts dels anys 80.

Ajuntament de Rajadell (2017) Relats i Memòria de Rajadell. Ajuntament de Rajadell, L'Arada Creativitat Social..
    Ajuntament de Rajadell (2017). Passejades per Rajadell. L'Estació.