Cal Cinto Vallirana

    Baix Llobregat
    Carrer del Llevant - Carrer de la Masia - Urbanització de can Julià
    L'accés més fàcil és pel carrer de la Masia, tocant a la masia de can Julià
    295m

    Coordenades:

    41.37977
    1.91221
    409042
    4581487
    08295-613
    Patrimoni immoble
    Edifici
    Modern
    Contemporani
    Popular
    XVIII-XIX
    Bo
    Inexistent
    Fàcil
    Residencial
    Pública
    Ajuntament de Vallirana
    Adriana Geladó Prat

    Edifici aïllat de planta rectangular, situat al nord de la masia de can Julià. Presenta una coberta de teula àrab de dues vessants i està distribuït en planta baixa i pis. Totes les obertures són rectangulars i tenen els emmarcaments en relleu amb el guardapols i l'ampit destacats. Estan pintats de color grana. La façana principal, orientada al carrer de la Masia, presenta un porxo davanter amb teulada i un petit mur de separació entre els dos habitatges en els que està segregat l'edifici. De la façana de migdia destaca el rellotge de sol, datat l'any 1770 i reformat el 1991. La construcció presenta els paraments arrebossats i emblanquinats, i compta amb un ràfec de teula àrab a tot el voltant.

    Tot i que l'edifici actual respon a una reforma posterior, en origen era el paller de la masia de can Julià. Per la verema, quan les dones hi anaven a treballar, es quedaven a dormir al pis superior de l'edifici per guanyar temps i no haver de desplaçar-se al poble. En l'actualitat està segregada en dos habitatges i, des de l'any 1974, ha funcionat com a casa d'estiueig i com a residència fixa.

    Informació oral dels veïns de la urbanització de can Julià (Entrevista: 06-02-2017).