Cal Cintet
Granera

Serra de cal Cintet
    A la banda de migdia del terme, al sud-oest del barri de l'Església, prop de la carena de Biguetes

Enrunada.
    Adriana Geladó Prat

Edifici aïllat i enrunat de planta rectangular, completament cobert de vegetació. La construcció ha perdut la coberta i bona part de l'alçat dels murs perimetrals. Els paraments més ben conservats estan situats a la banda de tramuntana. Estan bastits en pedra desbastada i sense treballar de diverses mides, disposada de manera regular i lligada amb morter. La cantonada de tramuntana està embellida amb pedra desbastada de mida gran. A la façana nord es conserva una petita finestra rectangular bastida en pedra. L'interior de la construcció està cobert de vegetació. A l'extrem de llevant es conserva un cos elevat respecte la resta del conjunt. És de planta circular, força enrunat i probablement corresponia a una sitja o tina. Està bastit en pedra , amb un revestiment arrebossat a l'interior.

La construcció apareix mencionada en un llistat de l'any 1880 amb els noms de les cases de la zona sud (que anteriorment es corresponia amb el quarter d'occident), els números i els seus propietaris. "Cal Sintet" tenia el número 4 i era propietat de "Lorenzo Torras". En un mapa confeccionat l'any 1922 pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya, el qual està basat en un original elaborat per l'Instituto Geográfico y Estadístico espanyol, la construcció apareix mencionada com "Can Sintet" (Pont, 2016: 49).

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 29, 38. "LListat del districte municipal de Granera. 1 de gener de 1880". Fons documental de l'Arxiu Municipal de Granera. PONT MONTANER, Ferran (2016). Projecte del Pla especial de catàleg de masies, cases rurals i altres edificacions del municipi de Granera. Document d'aprovació inicial. Barcelona: Diputació de Barcelona, Àrea de Territori i Sostenibilitat, p. 49, 257-261 [Inèdit].