Cal Carreres
Casserres

Clot de les barraques
    Des de la BV-4131, passat el PK 7, direcció a l'Espunyola, a l'alçada de Rocatova, cap al sud.

Jordi Montlló Bolart

Masia fonamentada directament damunt la roca natural, és de planta rectangular i consta de planta baixa i pis, tot i que la part posterior es va ampliar en alçada. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. El tram més meridional amb la coberta més baixa conserva les bigues de fusta i el tram alçat, les bigues són de formigó. Té un cos adossat a la façana de llevant que originàriament seria de planta baixa, destinat a bestiar, però que s'ha aixecat una planta pis. Mentre el parament de la casa i del cos adossat en planta baixa és de maçoneria, la planta pis del cos adossat i l'alçat són de totxo.
    Les obertures de la façana sud són de llinda recta de pedra amb brancals i ampits també de pedra. La porta principal d'accés es troba a la façana sud, però es va obrir una segona entrada a la façana oriental, al costat d'una obertura tapiada.
    Al voltant hi ha altres annexos fets de totxo vist, bigues de formigó i cobertes de fibrociment que s'aixecaren després dels incendis de l'any 1994.

La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Carreres".