Cal Canoli
Vallbona d'Anoia

Carrer Major, 27. Nucli urbà

XVII-XX
    Núria Cabañas

Cal Canoli es troba situat a la banda nord del carrer Major, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. L'edifici és de planta rectangular i consta de planta baixa, primer pis i terrassa. La façana, orientada a migjorn, s'hi obra una porta adovellada, reformada a la dècada de 1990, i una petita finestra amb llinda de fusta. A nivell del primer pis s'hi obren dues finestres amb llinda de fusta i amb barana de ferro. Sobre aquestes hi ha una petita cornisa de teules per protegir-les de la zona de la terrassa. A l'interior es conserva el celler de coberta plana amb bigues de fusta.
    A la part posterior hi ha un segon cos afegit amb garatge, primer pis i golfes amb façana al carrer del Raval.
    La façana està arrebossada i sense pintar.

Altres noms: Cal Fatarella

A finals del segle XIX era propietat de la família Mata Ollé. No obstant, a inicis del segle XX el seu propietari era Josep Ferrer Sabaté. L'any 1942 n'adquirí la propietat Carme Cugat Suñé, d'aquí prové el sobrenom de Cal Fatarella. A la dècada de 1970 va ser adquirida per Rosa López , també propietària de Cal Flo. A finals de la mateixa dècada era propietat d'Òscar Jornet qui l'any 1998 la va vendre a Òscar Labraña, actual propietari.