Cal Campaner
Mediona

XVI
    L'edifici és troba completametn enrunat, només en resten dempeus els murs de façana.
    Fitxa ARQ026 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Edifici completament enrunat del que només es conserven els murs que conformarien la planta baixa. Són parets fetes de maçoneria amb blocs sense devastar lligats amb morter de calç. En destaca el portal adovellat, rematat amb arc rebaixat amb les dovelles lleugerament motllurades. En una d’elles s’hi pot llegir la data 1573, per sota s’intueixen les restes d’algun altre inscripció o decoració avui no identificable. A la mateixa façana hi ha un altra obertura rectangular amb llinda de fusta. Ambdues es troben tapiades amb totxos i ciment

També conegut com Ca la Campanera

Correspon a un dels edificis més antics del barri de Sant Joan de Conilles, documentat com a mínim a partir del segle XVI, si fem cas a la inscripció conservada. Aquesta edificació juntament amb altres properes van créixer a redós de l’antiga església parroquial de Sant Joan, conformant l’actual barri de l’església.

El seu nom prové de l’ofici de campaner ja que aquí hi va viure l’última campanera del poble.