Cal Borra
Santa Maria d'Oló

Carrer de Vic, 9. Nucli urbà d'Oló

Jordi Piñero Subirana

Casa del nucli urbà d'Oló que destaca en el context d'un carrer popular de principis del segle XX per la seva façana de disseny més elegant. És una casa entre mitgeres que disposa de planta baixa més un pis i golfes. La composició de la façana s'emmarca en el context de les construccions populars del tombant de segle XX però amb un disseny més acurat i regular. La distribució és gairebé simètrica i s'estructura en base a quatre eixos d'obertures. A la planta baixa són més amples, al primer pis adopten un mateix format i les dues centrals conflueixen en un balcó amb una elegant barana de forja, i a les golfes són petites obertures rectangulars. La façana és arrebossada i pintada d'ocre excepte les motllures que emmarquen les obertures, de color gris i que tendeixen a l'arc escarser. Segons el cadastre, cal Borra es va construir l'any 1925.

Diferents denominacions: antigament cal Borra, actualment cal Daniel