Cal Bolet o Can Gibertó
Palafolls

Veïnat de Sant Genís

Àlvar Sáez Puig

Cal Bolet és actualment una masia molt reformada de la qual no en sabem massa cosa.

Presenta una teulada a dues aigües, primer pis i planta baixa. El conjunt està pintat de color blanc. En la part oriental es veu un cos porxat amb una successió d'arcs de mig punt.

L'edifici, de grans dimensions, dona una sensació senyorial. No s'aprecia cap element destacable, si un espai de grans volums.

Segons Salicrú (2018) les primeres referències són de 1818, del llibre d'"Apeo", quan hi havia una casa propietat d'Eudald Salichs, que era propietari d'1,41 "fanegas" de terra, 0,75 de secà i 0,66 d'erm.

El 1866 ens constava vivint amb la família Salichs un mosso, en Gaspar Orench, de vint-i-cinc anys. Quan els propietaris eren la família Salichs es coneixia com a can Gibertó.

Al padró de 1911, era propietat dels Martorell igual que al registre d'habitatges de 1921. En Joan Martorell Puig no va tenir fills, i va deixar la casa al seu nebot Joan que s'estava de masover a can Vinyals, i arrossegava el motiu Bolet, que havia estat el motiu de Pau Ribes propietari de can Vinyals.

- BONET GARÍ, Lluís (1983). Les masies del Maresme. Barcelona. Editorial Montblanc.