Cabanya del Pradell
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    A 2100 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera N-152a, punt quilomètric 71'600

Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

La cabanya, o pallissa, del Pradell està situada uns metres a l'est de la masia del Pradell i els nombrosos volums que té adossats.
    Es tracta d'una cabanya de grans dimensions formada per dos nivells, tot i que no conserva l'embigat que originalment els separava. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra i coronada amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal es troba orientada a l'oest i conté una gran obertura d'arc de mig punt d'obra vista disposada a plec de llibre que pràcticament ocupa tota l'alçada de la façana i comença la curvatura a nivell de terra . A l'interior hi ha un espai gran amb dos pilars d'obra vista interiors. A cada costat de la gran obertura hi ha dues obertures, una porta i una finestra emmarcats amb pedra treballada, en el cas de la porta situada a la dreta, amb la data de 1943 inscrita a la llinda.
    La resta de façanes es troben bastides amb murs d'obra vista i contenen diverses obertures que donen accés a les parts laterals de l'estructura.