Cabana Sorpresa
Oristà

Sector central del terme municipa
    Emplaçament
    Sortint de la Creu de Coll de Garses en direcció a la Baga Fosca, a uns 500 metres a l'esquerra es troba la cabana al mig d'un camp.
    560

41.9319
    2.07381
    423213
    4642630
    08151 - 371
    Bo
    Presenta perill d'enderroc. La part superior de la porta està enderrocada i la part posterior ha perdut mur exterior possiblement per la força de les branques d'¡un arbre.
    Rosa Cabré, Núria Simón, Jordi Bolea.

Barraca aèria aïllada, de planta circular  localitzada entre camps i a pocs metres d'un camí que va a camps. Està construïda amb pedra seca, utilitzant pedres petites i mitjanes  disposades de forma caòtica. Les pedres de l'obertura principal són grans. Té dues finestres, una a la dreta  i una altra a l'esquerra. Té un petit armari. La llinda plana està formada per una llosa que està molt esberlada. En falta una part que s'ha ensorrat, emportant-se també part de la zona superior de la porta. La part posterior exterior de la cabana està parcialment esfondrada. La coberta de falsa cúpula està coberta de terra i vegetació. A l'interior hi ha un pal sortint per penjar-hi coses i un aparell de camp, visualment en forma d'escala, amb anelles als quatre extrems (possiblement un estiràs).

Orientació S.

Dimensions aproximades: