Ca Nolla, Can Olla
Vilassar de Dalt

IIaC -VdC
    algunes estructures s'han excavat degudament i s'han desmuntat, d'altres resten per excavar.
    Llei del Patrimoni Cultural catala 9/1993
    diversos propietaris
    Jordi Montlló Bolart

L'àrea de Ca Nolla és molt extensa i des de ben antic s'han documentat troballes d'època romana. A més a més, es troba envoltada d'altres jaciments com Santa Anna, Sot del Pi, Ronda Mistral, Can Torradeta, Can Miqueló. El brancal de la Via Augusta hi passa ben a prop.
    Les darreres troballes permeten afirmar que tota aquesta àrea és rica en testimonis arqueològics que van des d'època republicana (s. II aC) fins a l'antiguitat tardana (ss. V-VI dC). Manquen estudis en profunditat per saber relacionar totes els troballes efectuades fins el moment i establir les pertinents fases d'ocupació.

L'àrea d'aquest jaciment s'estén entre els termes de Vilassar de Dalt i Premià de Dalt, on s'han anat fent troballes heterogènies al llarg del temps. La part descriptiva d'aquesta fitxa correspon a les troballes documentades en els darrers treballs realitzats (CRUELLS:2014)

Els anys 1999 i 2000 es van fer seguiments arqueològics que no van documentar cap estructura d'e`poca antiga in situ. Però a l'any 2011, dins el terme municipal de Premià de Dalt i molt a prop de la rotonda es va documentar una necròpolis i una cella vinaria d'època romana (FERRER: 2011).
    Finalment, amb motiu de la construcció d'un centre comercial, l'any 2014, es va fer un seguiment arqueològic que va documentar l'existència de restes d'època romano-republicana (ss. II-I aC): dos lacus, dues sitges, un pou d'aigua i diversos retalls, que han estat excavats.

COLL, Ramon (2004) Història arqueològica de Premià. Editorial Clavell, Premià de Mar.
    CRUELLS, Josep (2014). Intervenció arqueològica Can Nolla (carretera de Premià / C. Lluís Jordà Cardona). Vilassar de Dalt, el Maresme. Informe d'afectació d'estructures.
    FERRER, Conxita (2011). Informe per al rebliment de les estructures aparegudes en la intervenció preventiva efectuada al jaciment de Can Nolla-Santa Anna (Premià de Dalt, Maresme).
    PREVOSTI, Marta (1981). Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro. Caixa d'Estalvis Laietana. Mataró. Premi Iluro de 1980.
    UBACH, P. (1994): Memòries etno-arqueològiques. Vilassar de Dalt, 1934-1993. 6.000 anys d'història en el Maresme. L'Aixernador. 1994. Argentona.