Ca l’Oller
Rubió

Feixes de Ca l’Oller. Oest de Maçana
    BV-1031 carretera de les Maioles direcció els Prats de Rei

XVII-XX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Ca l’Oller correspon a un antic mas, possiblement d’origen medieval i consolidat en època moderna i contemporània. El cos principal, objecte de diverses refraccions i ampliacions, és de planta rectangular amb la coberta a dues vessants de teula àrab amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada migdia. Consta de planta baixa, pis, golfes i soterrani. L’interior ha estat modificat però conserva la zona del celler, amb la coberta en volta de canó de pedra i a l’interior un vaixell de grans dimensions de fusta amb la data de 1797 i el nom JHOSEP OLLE. A la façana principal s’hi obre el portal d’accés d’arc pla amb llinda de fusta i un arc de descàrrega i tres finestres repartides entre el primer pis i les golfes. Annex a la façana principal, al cantó de ponent hi ha un volum de reduïdes dimensions que correspon a un antic colomar. A la banda nord es conserva un cos de planta rectangular on s’hi conserven diversos cups que encara conserven els cairons i la pallissa. Edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana, orientada a tramuntana, davant la zona de l’era.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 033.EA de l'esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Rubió, coordinat per Imma Vilamala i gestionat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.