Ca l'Isidre
Vallbona d'Anoia

  Anoia
  Carrer Major, 92-94. Nucli urbà
  301

  Coordenades:

  41.51968
  1.70911
  392290
  4597253
  Número de fitxa
  08292 - 23
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  2475516CF9927N0001AU
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  Ca l'Isidre és una casa entre mitgeres amb façana al carrer Major i al carrer Nou número 8-10.
  L'edifici és de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lela a la façana principal i recoberta de teula àrab. Consta de soterrani, planta baixa, planta primera i segona.
  La façana del carrer Major es troba orientada a migjorn. Està revestida amb morter de calç sense pintar. A la planta baixa hi ha un gran portal adovellat amb pedra de turo amb dues finestres a l'alçada del portal i dues finestres més a tocar del nivell de circulació del carrer. A l'alçada de la planta primera hi ha dues finestres i un balcó amb barana de ferro i a nivell de la planta segona s'obra una sola finestra.
  La façana del carrer Nou, construïda posteriorment, s'organitza en tres eixos molt clars. A la planta baixa hi ha tres portals d'arc rebaixat i dues finestres amb reixa de ferro forjat. A la planta primera s'obren tres balcons amb volada de amb les cantonades arrodonides i amb barana de ferro. A la segona planta, hi ha tres balcons sobre els balcons laterals i un balcó sobre el balcó central. Tots ells amb arc de mig punt i amb barana de ferro. Tota la façana està revestida amb morter i sense pintar.

  La fitxa s'ha omplert amb dades estretes de la fitxa 08.28.EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

  La finca de Ca l'Isidre era de la propietat de la família Rius des de mitjans del segle XIX. Des d'antic, Ca l'Isidre fou llogada a diferents llogaters fins que va quedar buida a inicis del segle XXI.
  Actualment és propietat de la família Perramon

  AAVV. (2014): Pla especial urbanístic de protecció i catàleg del patrimoni arquitectònic, històric i ambiental de Vallbona d'Anoia. SPAL. Diputació de Barcelona.