Ca l’Esteve
Castellfollit del Boix

Carrer de Sant Andreu, 9. Nucli de Maians

s. XIX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Ca l’Esteve és una casa situada al carrer Sant Andreu, 9 del nucli de Maians. És una casa entre mitgeres de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a tramuntana. Consta de planta baixa i pis. A la planta baixa s’hi obren dos portals, un d’ells el principal, d’arc pla. Al primer pis hi ha dos balcons amb voladís i barana de ferro. Totes les obertures estan remarcades amb maons i en el cas de la porta principal aquests estan arrebossats i pintats de blanc. En destaca una gran sala que ocupa el primer pis amb un petit escenari en un dels extrems, espai que antigament era destinat a sala de festes.

Després de la guerra civil a Ca l’Esteve es va obrir durant un període de temps i de manera privada una sala dedicada a festes que les pagaven entre els assistents i organitzadors.

Centre Agrícola Recreatiu (2009): 75 anys del Centre Agrícola Recreatiu de Maians. Igualada

MARTÍN, R.  (1987): Castellfollit del Boix a Història del Bages I. Edicions Selectes. Manresa.