Ca l'Estartús
Teià

Aparell d'aire acondicionat trencant amb l'estètica de la façana.
    Nivell B
    (Art. 71 del Text refós de la Llei d'Urbanisme DL 1/2010)
    Àlvar Sáez Puig

Construcció d'estil modernista de planta rectangular amb dues façanes idèntiques, una a la banda del davant i l'altra a la banda del darrere, tot i que l'entrada es troba emplaçada en un dels laterals. Les façanes de composició similar compten amb un coronament esglaonat i decorat amb motllures i elements vegetals. Al pis superior mostren una sèrie d'arcuacions de mig punt adovellades, distribuïdes en dos grups de tres, i una decoració d'esgrafiats sobre l'arrebossat del mur. Just a sota i separades per una cornisa doble hi ha algunes finestres amb l'emmarcament esgrafiat, format per tiges vegetals de les quals es desenvolupen fulles vegetals.

La façana del darrere només deixa veure una planta baixa i un pis, mentre que la del davant presenta dos pisos.

Edifici construït l'any 1904 per encàrrec de Lluís Parés, les inicials del qual figuren al capcer de la façana posterior. Ambdues façanes es caracteritzen pel seu coronament esglaonat, pels esgrafiats i per la presència d'una galeria de finestres de mig punt, emmarcades amb maó vist, que recorden l'arquitectura andalusí.

Avui amb propietat en règim de divisió horitzontal té més d'un propietari. En aquest lloc hom situa una antiga masia de Can Barruan.

A la façana del davant es pot veure, sota el coronament esglaonat i just a l'eix mig, la data esgrafiada de 1904, mentre que a la façana posterior hi ha, també esgrafiades, les inicials del qui encarregà l'edifici, en Lluís Parés.

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Ajuntament de Teià. 8 d'octubre de 2015.