Ca l'Estanquer
Sant Feliu de Llobregat

s. III
    desaparegut
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni 19\10\1988
    ADRIÀ COLOM - CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Jaciment a l'aire lliure on s'ha detectat la presència d'una vila romana. A nivell d'estructures s'ha recupetat una part del mur i part d'un paviment d'opus signinum. També s'ha registrat ceràmica sigil·lata hispànica, ceràmica de parets fines, terra sigil·lata africana A, llànties i ceràmica romana del s.I-III d.C.

L'enderrocament de la casa de Ca l'Estanquer va permetre l'excavació de la finca, on es va recuperar una part del paviment d'opus signinum, una part del mur, ceràmica sigil·lada hispànica, ceràmica de parets fines, terra sigil·lada africana A i llànties. El jaciment va quedar destruït a l'edificar una sucursal bancària. L'any 1976 es va enderrocar la Casa d'en Xifré, fet que va permetre descobrir un mur de la vil·la romana i constatar que tenia continuitat per les cases veïnes. També cal destacar la participació de l'ARES (Agrupació de Recerca i Estudi de Sant Feliu) que va permetre recuperar ceràmica romana.