Ca l’Esperança
Castellfollit del Boix

Pla d’Aguilera. Sud-est de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    C-37z passat el km 74 el primer a la dreta. Creuar pel damunt la C-37 i continuar pel camí de la dreta
    502

41.62126
    1.68837
    390731
    4608557
    08059 - 348
    Reformada l’any 1970
    08058A001000300000PB
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Ca l’Esperança és una construcció d’època contemporània que segons el cadastre fou realitzada l’any 1830 i, posteriorment ampliada amb un cos de planta rectangular adossat a la façana de tramuntana. És una edificació de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa, pis i golfes. La façana principal presenta una composició molt simètrica a patir de tres eixos amb tres obertures per planta. L’accés és mitjançant un portal d’arc rebaixat delimitat per maons col·locats a mode de sardinell. Les finestres són d’arc pla i la majoria conserven la llinda de fusta. A l’alçada del pis hi ha les restes d’un rellotge de sol de forma circular realitzat amb morter amb el gnòmon. Davant la façana hi ha restes del pavimentat de lloses de la zona de l’era.