Ca l'Espàrrech
Malgrat de Mar

C. Mossèn Cinto Verdaguer, 7-9

Eclecticisme
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Ca l'Espàrrech és un edifici construït a principis del segle XX. Està compost per dos volums, dels quals un era utilitzat com a habitatge i l'altre com a fàbrica. El primer és un edifici de planta semisoterran, planta baixa i pis que té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons quatre eixos d'obertures d'arc pla arrebossat emmarcat amb una motllura, excepte el portal d'accés d'arc de mig punt. Els finestrals estan delimitats amb baranes de forja. Sobre cadascuna d'aquestes obertures hi ha un òcul emmarcat amb una motllura. El coronament està definit per una cornisa motllurada des d'on arrenca un capcer amb barana de balustrada. El tractament exterior del mur és arrebossat i esgrafiat imitant carreus, amb els marcs de les obertures i la part central de diferent tonalitat. Al voltant dels òculs hi ha motius florals esgrafiats.
    El segon volum corresponent a la fàbrica consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El portal està centrat en el frontis i està emmarcat amb pedra motllurada, amb una entrada de vehicles en un costat i un finestral a l'altre. Al pis hi ha un gran finestral triforat emmarcat amb una motllura. El coronament està definit per una cornisa i un ràfec de notable voladís. Sota les finestres del pis hi consta "A. ESPÀRRECH". El tractament exterior del mur és imitant carreus, encoixinats a la planta baixa, i un fris amb motius florals a la part superior que enllaça els forats de ventilació sota coberta.

Antigament la casa pertanyia a Francesc Fonlladosa, fundador de les Escoles Fonlladosa. Durant el primer terç del segle XX la va vendre a Artur Espàrrech Fors, que va construir dins la mateixa finca una fàbrica de mitjons. Malgrat la fàbrica va tancar fa anys, actualment encara pertany a la mateixa família,