Ca l'Escrivent
Vallbona d'Anoia

Carrer Nou, 105. Nucli urbà

Núria Cabañas

Ca l'Escrivent fou construïda segons el cadastre l'any 1915. Es tracta d'una casa entre mitgeres situada a la banda sud del carrer Nou, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. L'edifici consta de planta baixa, primer pis i segon pis. La coberta és a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal. El frontis, orientat a tramuntana, hi ha el portal i una finestra a la banda dreta amb reixes de ferro forjat. A l'alçada del primer pis s'hi obren dos balcons correguts, amb una mica de volada amb les cantonades arrodonides, sostinguts per quatre mènsules treballades amb motius vegetals i amb una barana de ferro forjat.
    La façana és d'obra vista pintada de color vermell i totes les obertures es troben emmarcades amb un recrescut de color gris.

Segons el cadastre fou construïda l'any 1915. L'any 1918 era propietat "d'Hereus de Carme Sabaté Mora", de la família de Cal Sabaté. L'any 1924 hi residia Josep Massagué Bayona. L'any 1970 ja n'era l'actual propietari Joan López Ferrer.