Ca l'Enric
Prats de Lluçanès

Plaça Vella, 7. Nucli urbà. Prats de Lluçanès

Regular
    El desús de l'habitatge i les poques intervencions de manteniment ha propiciat un deteriorament progressiu. Conserva la teulada original amb llates de fusta.
    BPU
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Tipus de protecció: Tipològica / Element (arc de mig punt adovellat)
    Ref. cad.: 60914DG1591S
    Jordi Compte i Marta Homs

Ca l'Enric està situada a la plaça Vella del nucli de Prats de Lluçanès, al costat de la fàbrica Cal Casals. És una casa de mitjanes dimensions, situada entre mitgeres, i de planta rectangular, formada per planta baixa un pis i golfes, i teulada de doble vessant amb aigües a la façana principal i posterior. La façana principal, orientada a l'oest, es troba arrebossada amb parts escrostonades. Queda dominada per un portal d'arc de mig punt adovellat que s'ha modificat i s'han arrebossat les juntures de les dovelles. A la part esquerra del portal adovellat hi ha un portal emmarcat amb brancals i llinda de pedra bisellada. A la dreta hi ha una petita finestra emmarcada amb monòlits de pedra, un accés interior i una obertura de moderna construcció. Al primer pis hi ha cinc finestres, dues de les quals amb ampit de pedra desgastat: dos finestrals centrals emmarcats amb brancals i llindes de pedra bisellada; un finestral a cada extrem de la façana seguint l'ordenació d'obertures de la planta baixa; i una finestra de petites dimensions emmarcada amb monòlits de pedra en la vertical de la planta baixa. A les golfes hi ha quatre finestres de menors dimensions emmarcades amb brancals i llindes de pedra bisellada i ampits de pedra desgastats que segueixen la composició d'obertures de la resta de la façana.

El nom de ca l'Enric prové de la fusteria que hi havia en dues generacions durant el segle XX. Es desconeix la seva denominació anterior.

Tot i no tenir cap llinda datada o documentació escrita que ho confirmi, ca l'Enric va ser construïda probablement durant el segle XVII. És, per tant, una de les poques cases que es van conservar al poble després que aquest fos incendiat per les tropes felipistes l'any 1714.