Ca l’Emilia
Castellfollit del Boix

Camí del Clot. Est de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Camí cap a Fontanelles. A l’alçada del Viver de Fontanelles agafar el camí del clot direcció a la Font de Cal Sargantana
    450

41.6736
    1.71221
    392804
    4614338
    08059 - 295
    Enderrocada
    08058A007000180000PP
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Ca l’Emilia es troba situada a poca distància de Cal Nillot. Es tracta d’una construcció de planta rectangular de planta baixa i dos pisos. La façana principal es troba situada a migjorn i conserva alguna de les finestres amb llinda de pedra i ampit. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb morter de calç amb l’exterior arrebossat amb el mateix morter. Les cantonades eren de pedra ben escairada col·locada a mode de cadena cantonera. Posteriorment se li afegiren dos cossos annexes, un a la façana de ponent i l’altre a la façana de llevant. A la part posterior s’hi adossava un cos annexa, de planta rectangular amb dos cups de vi de planta quadrada amb les parets revestides amb cairons. L’accés aquests era per la façana de llevant.

Altres noms: Cal Milà

Antigament era un cens de la propietat de Cal Torra