Ca l'Asidró
Montclar

Veïnat del Casó
    Camí de Montmajor direcció El Casó, desviament a dreta.

María del Agua Cortés Elía

Conjunt format per diversos coberts que acullen una explotació ramadera, així com la casa principal que es troba al centre. La casa és de planta rectangular coberts amb teulada a doble vessant de teula àrab amb carener perpendicular a la façana principal que s'obre a sudest. L'estructura és de planta, pis i golfes sota teulada. La casa ha estat rehabilitada i les obertures han estat transformades i són de mida més gran que les originals, i les façanes arrebossades, tret de les cantonades que són de carreus ben escairats. Davant la façana principal hi ha una bassa i al centre del camp de conreu que hi ha davant, un pou.

La casa surt al llistat del registre de "Casas de campo y aforados de guerra" de 1856: Asidró, Esteban Fornell. No disposem de més informació que permeti saber si la casa podria ser més antiga, tot i que possiblement es tracti d'una casa de finals del segle XIX.

"Registro de las casas de campo de cada distrito y de los aforados de guerra". 1856. Document original. ACB.