Ca l'Andreu
Moià

XVI
    BCIL núm. catàleg 802-I. 1985
    Si, IPA nº 25, ACCN 16693
    Cristina Casinos

Casa pairal de dos pisos més golfes amb façana al carrer del Comerç. Portal adovellat amb grans carreus de pedra. En el mateix eix de l'arc hi ha una finestra renaixentista amb fins treballs escultòrics (probablement del s. XVI) amb afegits posteriors. En el parament de la façana, de pedra irregular, s'obren diferents finestres amb arc conopial. No s'observa cap inscripció.
    La coberta és de teula sobre un embigat de fusta. Per la banda de darrere ( sud ) gaudeix d'una zona ajardinada i de dues terrasses en les que es poden observar l'embigat dels dos pisos.

Anomenat cal Fideuer, cal Ros i també conegut com casa Dalmau Cassasses.
    Té importants elements arquitectònics-decoratius a conservar.
    A l'inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya és denominat: ca l'Andreu i com a sobrenom: casa Dalmau Dalmasses.

El nucli original d'aquest casal va ser aixecat en el s. XVI en el moment en el que el gremi de paraires va prendre importància a la vila. Ha estat modificat posteriorment.

Gamundi-Pallàs (1982); Servei del Patrimoni Arquitectònic. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
    Hernández i Herrero, G (2008); Resposta de petició R/N: 421K 102 GH/tt. Direcció General de Patrimoni Cultural. Servei d'Arqueologia i Paleontologia. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
    "Modilianum" (1960); Patrimonio turístico moyanés. Tesoro artístico, estético y cultural de Moya. Any I. Octubre. Moià.