Ca l'Amar de la Torre
Arenys de Munt

National Monument Record
    Defensa
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    Si: IPA núm. 554
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular amb una torre de defensa annexa. La masia consta de tres cossos, planta baixa i dos pisos. Coberta de teules a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Portal rodó adovellat. Obertures de pedra granítica treballada. La finestra que hi ha damunt el portal rodó porta la data de 1632. A la façana de migdia hi ha un rellotge de sol pintat l'any 1814. Torre de defensa adossada, de planta quadrangular, consta de planta baixa i tres pisos i acabada amb merlets. Escut familiar esculpit en pedra ubicat damunt l'entrada. A l'interior, el cos central és el vestíbul, on hi entrava el carro i d'on surt l'escala que puja als pisos superiors, on hi ha les dependències dels senyors. Al fons hi ha la cuina. En el cos de l'esquerra hi havia els estables i el celler on es conserva el cup i la premsa. Del celler o de la cuina, no ens ho han deixat veure, surt l'hipogeu. El cos de la dreta està destinat a la masoveria. Davant la casa hi ha un safareig de planta rectangular, en un extrem hi ha el galet en forma de boca de peix, d'on surt l'aigua d'una mina. A l'altre costat hi ha tres rentadores: dues pels senyors i una pels masovers. L'obra és de paredat i amb rajoles a la lleixa.

Des de la Guerra pertany a la família Carsi. Actualment està a la venda.

BONET GARÍ, Lluís (1983) Les masies del Maresme. Centre Excursionista de Catalunya i editorial Montblanch. Barcelona. CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.42. VIADER i CROUS, Montse (1986). Ca l'Amar de la Torre (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.