Ca la Noia
Sant Martí de Tous

  Anoia
  La Coma. A l'est del nucli urbà.
  Emplaçament
  Camí cap a l'ermita de Sentfores. Passat el pont de Cal Riba el camí de l'esquerra
  433

  Coordenades:

  41.56044
  1.53515
  377852
  4602010
  Número de fitxa
  08226-317
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Any
  1856
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  000407400CG70B0001GE
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  Ca la Noia és una masia situada a l'est del nucli de Sant Martí de Tous edificada a mitjans del segle XIX i modificada al segle XX. Es tracta d'un edifici construïts per un volum principal i diferents annexes que donen a una patí interior tancat per una baluard amb la poral d'accés d'art carpanell orientat a migdia. Consta de planta baixa i primer pis i golfes amb la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia. El frontis s'hi obren dues portes d'accés d'arc pla a la planta baixa i tres finestres, dues amb sortida a balcons amb barana de ferro, al pis. A tocar d'aquesta façana, per llevant, hi ha un annex de planta rectangular amb la coberta a una vessant d'un sol nivell que si accedeix per unes escales laterals. La façana de ponent s'hi obren quatre finestres i una porta d'arc de mig punt. Al voltant de la masia hi ha diversos annexes utilitzats com a magatzem i l'antiga pallissa.

  Aquesta masia era l'antic corral de Cal Riba o Ca l'Abel que van donar com a dot a la filla l'any 1856 per convertir-ho en una masia.

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.