Ca la Nena
Vallirana

Carrer Major, 382
    Al bell mig del carrer Major, prop de l'ajuntament i al costat de l'estanc

Adriana Geladó Prat

Edifici entremitgeres de planta rectangular amb pati posterior. Presenta una coberta de teula àrab de dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principial, i està distribuït en planta baixa i dos pisos. Totes les obertures són rectangulars, amb els emmarcaments en relleu arrebossats i pintats, exceptuant el portal d'accés. Els balcons simples dels pisos superiors tenen les llosanes decorades amb la mateixa motllura que recorre la separació entre els diferents nivells. La façana està rematada per una cornisa motllurada damunt la que s'assenta una barana rectangular d'obra amb balaustrada. El parament es troba arrebossat i pintat. Dins de l'edifici, la planta baixa està per sota del nivell del carrer i presenta una volta rebaixada bastida amb maons. El vestíbul d'accés als pisos superiors compta amb un paviment de mosaic hidràulic i unes escales decorades amb ceràmica vidrada acolorida.

Les plantes superiors estan destinades a habitatge, mentre que a la planta baixa hi ha un establiment comercial. Destaca la porta d'accés a la botiga, de fusta ben treballada.

A partir de l'any 2002 es funda l'actual celler de vins i caves especialitzat que ocupa l'edifici. En l'actualitat, aquest establiment es complementa amb el del costat (número 380) on hi ha l'estanc i part del celler. Ambdues construccions són de la mateixa propietat.

ASSOCIACIÓ AMICS DE VALLIRANA (1998). Vallirana. Barcelona: Viena, Columna, p. 16. Https://calanena.cat/historia/ (Consulta: 08-05-2017). RICH LLORENS, Judit (2015). Inventari del Patrimoni Cultural de Vallirana. Treball de pràctiques UAB / Ajuntament de Vallirana. Vallirana, abans i ara: del blanc i negre al color. Torrelles de Llobregat: Nèctar, 2015, p. 36-37.