Ca la Bruta
Capolat

Berguedà
    Es troba a l'antiga parròquia de Sant Serni de Terrers, a l'extrem nord-occidental de l'actual municipi de Capolat.
    Al km 9 de la BV-4241, just al costat de la carretera en una corba tancada.

42.093758229651
    1.7676442047469
    398088
    4660921
    08045 - 86
    001404400CG96B0001XZ
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

Casa de planta rectangular amb un annex al costat nord-est de planta quadrangular. L'edifici principal té planta baixa, pis i golfes, amb una distribució interna que té com a base dos pilars de càrrega interiors. L'estructura adossada té planta baixa i pis. La coberta de les dues és a dos vessants i amb el carener orientat de nord-est a sud-oest.

La façana principal es troba al costat sud-oest. La porta està coberta per un pòrtic que s'adapta al desnivell del terreny. Les finestres de l'edifici principal són totes rectangulars i tenen més o menys la mateixa mida, tot i que la de la planta baixa de la façana principal és considerablement més gran que les altres. En aquesta façana només hi ha finestres a la planta baixa i al pis, en canvi, a les façanes laterals n'hi ha al pis i a les golfes. Al pis de l'edifici adossat hi ha dues grans obertures amb arc de mig punt separades per una finestra rectangular més petita.

Actualment, tot l'edifici està pintat d'un color salmó Grècia.

L'edifici es va construir inicialment com a masoveria que s'ocupava dels emprius del costat sud de la serra, mentre que la Solana s'encarregava del costat nord.

L'edifici principal es va construir a principis del segle XX. A mitjans del segle XX es va fer una reforma, construint el pòrtic a l'entrada i l'edifici adossat al costat nord-est.

A mitjans del segle XX va deixar de funcionar com a masoveria i va passar a ser un bar-restaurant. Antigament la casa s'anomenava Ca la Bruta, però al obrir-se el restaurant es va canviar el nom per "restaurant la Mina". Actualment està tancat.

SOCIETAT D’ARQUEOLOGIA DEL BERGUEDÀ (2022) Història dels masos del Municipi de Capolat. Inèdit.