Balma del Pantà de l'Espunyola
Capolat

Cal vorejar l'embassament inferior del Pantà de l'Espunyola.

Desconegut
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Es tracta d’una balma d’orientació variable i de planta colzada convexa.

La part meridional mostra una volada escalonada de 4,40 m de profunditat per uns 8 m d'alçada i l’amplada és de 13,40 m. En aquest sector s'hi localitzen grans blocs de conglomerat caiguts del sostre que li donen una particular fesomia.

La meitat nord de la balma està orientada a ponent i mostra una amplada d'uns 8 m per 2 m de  profunditat. A la part central d’aquesta zona s’hi troba una fornícula amb una boca de 3,40 m d’amplada, una profunditat de 2,80 m i una alçada mitjana de 2,60 m.

La superfície en la meitat septentrional és planera i a la meitat meridional presenta una inclinació est-oest. En aquest darrer sector s’hi troba una cala furtiva de 1,60 m per 0,80 m de planta.

No es coneix el nom popular d'aquesta balma, s'ha anomenat així degut a la proximitat a aquest embassament.

S’observa gran gruix de sediment al llarg de tota la superfície de la balma. Sense una excavació arqueològica no es pot precisar si aquesta ha estat utilitzada en algun moment i en quina cronologia.