C/ Tacó, 8

c/ Tacó, 8

Bo
    L'edifici ha estat objecte d'una restauració recent, realitzada segons els criteris de la normativa del Pla Especial.
    Pla Especial, 325. 2006
    Ref. cad.: 62206DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres, que presenta una façana organitzada en alçat en planta baixa i dos pisos. L'organització d'obertures sembla correspondre a un seguit de reformes posteriors a la data de la seva erecció. A la planta baixa presenta una senzilla organització d'obertures, amb una simple porta d'accés situada a la part més septentrional i dues finestres de deferents mesures, situades a la zona més meridional, defensades per unes senzilles reixes de ferro. Totes les llindes són rectes, sense cap tipus de decoració remarcable, llevat de l'ampit de la finestra més meridional, que està motllurat i sobresurt lleugerament de la línia de façana. A la primera i a la segona planta, l'organització d'obertures és idèntica, amb un balcó a la part més meridional, amb llosa motllurada (probablement de formigó) i barana de ferro de disseny simple. Les finestres disposen d'uns ampits motllurats que sobresurten lleugerament de la línia de façana. La corona una cornisa motllurada, formada per diverses filades de maó i de teules de cantell. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat que sobresurt lleugerament de la línia de façana. Disposa de diversos elements decoratius situats formant un eix vertical, consistents en unes peces de ceràmica vidrada de color verd imitant gelosies circulars.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)