C/ Tacó, 10

c/ Tacó, 10

Bo
    La normativa del Pla Especial insta a la conservació del frontis; es permet fer una obertura en cada planta, seguint els eixos de la composició.
    Pla Especial, 326. 2006
    Ref. cad.: 62207DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un habitatge, construït entre mitgeres i organitzat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable. La planta baixa presenta un gran portal cec situat a la part més septentrional, i una senzilla porta a la part més meridional. El portal cec disposa d'emmarcaments de pedra (brancals) i llinda en forma d'arc de mig punt fet amb dovelles regulars. A la part més meridional de la planta baixa hi ha una placa ceràmica amb la següent inscripció: "En aquesta casa va tenir / el taller el pintor / RAMON SANVISENS", feta per Indústries Ceràmiques Vallvé S.A., de Barcelona. A la planta primera es disposen tres obertures de distintes característiques; la central es tracta d'un balcó, amb llosa de pedra; la més meridional, d'una finestra senzilla, i a la part septentrional se situa una segona finestra baixa (gairebé a nivell de solera) molt més petita, probablement resultat d'una reforma. Les obertures de la planta segona segueixen la mateixa disposició i característiques, llevat de la finestra més septentrional, que en aquest nivell, no hi és. Una cornisa contínua simple corona la façana, damunt la qual es disposa la barana del terrat feta d'obra arrebossada. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill i pintat de blanc, sense que s'observi cap element decoratiu remarcable.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)