C/ Tacó, 6

c/ Tacó, 6

El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres i organitzat en alçat en planta baixa; l'organització d'obertures i alçats correspon a una reforma d'un habitatge de construcció popular. S'organitza en alçat en planta baixa i dos pisos, i terrat pla transitable. La distribució d'obertures de la planta baixa és la que s'apropa (molt probablement) a la distribució original de l'edifici. Un portal adovellat (amb brancals de grans carreus de pedra i llinda en forma d'arc de mig punt) se situa a la part més septentrional de la façana, a tocar el mur mitger de la finca veïna, A l'altre extrem, se situa una finestra emmarcada amb les mateixes característiques i amb una llinda que simula una biga de fusta. La planta primera disposa d'una ampla finestra, amb llinda que també imita fusta, suportada per dos pilars d'obra vista de maó, a més de disposar de carreus de pedra als dos brancals extrems i un ampit de pedra que sobresurt de la línia de façana. La darrera planta disposa d'una obertura moderna que ocupa la totalitat de l'amplada de la façana. No disposa de cornisa i la barana del terrat és simple, de barrots i passamà de ferro de disseny senzill. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc que deixa a la vista els elements d'emmarcament de les obertures, a més d'uns carreus de pedra situats arbitràriament per la façana.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)