C/ Tacó, 5

c/ Tacó, 5

XVII-XIX
    Regular
    El Pla Especial considera que cal conservar la façana; es permet afegir un pis a la crugia dreta. L'estat de l'edifici requereix millores en general i especialment l'esgrafiat que recobreix la seva façana.
    Pla Especial, 315. 2006
    Ref. cad.: 62222DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici d'habitatges construït entre mitgeres i amb una façana estructurada en alçat en planta baixa i dos pisos; és potser el que disposa de més amplada de façana de la zona. A la planta baixa es disposen quatre obertures (de distintes característiques) organitzades de la següent manera: un senzill portal situat a la part més septentrional amb els emmarcaments rectes; segueix una finestra defensada per una reixa de ferro de disseny senzill al costat d'un portal amb llinda en forma d'arc de mig punt adovellat; tot seguit, es disposa una tercera porta de les mateixes característiques que les de la primera. A la planta pis es disposen tres senzilles finestres, i a la segona planta quatre, també senzilles i sense decoració en els emmarcaments. Cal dir que aquesta darrera planta té menys superfície que les anteriors, ja que la paret mitgera més meridional d'aquest nivell afronta a un terrat corresponent al nivell i superfície del forjat de la primera planta. Remata l'edifici un canaló de desguàs d'aigües pluvials fet amb teules d'encaix. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill que es troba en mal estat.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 6 que inclou tres tipologies edificatòries diferents. D'una banda, la arquitectura de gran representativitat de les cases de veïns del c/ Major. En segon lloc, l'arquitectura populars de parcel·la estreta visible en els carrers Nou i Tacó. En tercer i darrer lloc, s'inclouen algunes implantacions recents del passeig de la Ribera.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)