C/ Tacó, 7

c/ Tacó, 7

El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici d'habitatges construït entre mitgeres i inserit, probablement, dins la parcel·la més estreta de la zona. La façana s'articula en alçat en planta baixa i dos pisos i, malgrat tot, disposa de dos eixos verticals d'obertures. A la planta baixa i a la part més septentrional se situa la porta d'accés a l'interior de la caixa d'escala, força estreta, al costat de la qual (zona més meridional) se situa un portal (més ample i alt) que dóna accés al local. Totes dues obertures són senzilles, sense que s'observi cap tipus d'emmarcament remarcable. A la planta pis se situen un balcó (part més meridional) i una finestra; la llosa del balcó està lleugerament motllurada i disposa d'una barana de ferro de disseny simple, amb barrots verticals i passamà simple. A la segona planta se situen dues senzilles finestres sense emmarcaments remarcables. Corona l'edifici una cornisa contínua simple motllurada. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 6 que inclou tres tipologies edificatòries diferents. D'una banda, la arquitectura de gran representativitat de les cases de veïns del c/ Major. En segon lloc, l'arquitectura popular de parcel·la estreta visible en els carrers Nou i Tacó. En tercer i darrer lloc, s'inclouen algunes implantacions recents del passeig de la Ribera.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)