C/ Tacó, 28

c/ Tacó, 28

p. XIX
    El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'una construcció entre mitgeres de planta i dos pisos, i inserit en una parcel·la molt estreta, per la qual cosa només disposa d'una obertura per planta. A la planta baixa se situa un portal, que ocupa gairebé la totalitat de l'amplada de la façana, rematat per un arc rebaixat (escarser). A la primera planta hi trobem un balcó, amb llosa de pedra motllurada, amb una reixa de ferro de disseny senzill, de barrots verticals i passamà simple. I a la darrera planta (segona) se situa una finestra amb un ampit de rajola comuna amb trencaaigües. Corona la façana un ràfec de diverses filades de maó combinant la disposició (de cantell, o pla), el qual suporta un canaló de desguàs d'aigües pluvials fet de teules d'encaix. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de blanc. Cap de les tres obertures disposa d'elements decoratius en els emmarcaments.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)