C/ Tacó, 22

c/ Tacó, 22

Bo
    La normativa del Pla Especial estableix la conservació de la façana, inclosa la fusteria de la planta baixa i del primer pis.
    Pla Especial, 332. 2006
    Ref. cad.: 62213DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges construït entre mitgeres que presenta una façana estructurada en planta baixa i dos pisos. Respon a la tipologia d'edifici de finals del segle XVIII, amb un gran portal d'entrada a la planta baixa emmarcat per dues finestres. Aquest portal disposa d'arc escarser i els emmarcaments són de pedra, amb una dovella central amb uns relleus amb la data de construcció (i/o projecte) de 1803, i les inicials, probablement del propietari (dues "M" entrecreuades). Les dues finestres que la flanquegen disposen d'unes llindes rectes i uns ampits de pedra lleugerament motllurada, que sobresurten de la línia del revestiment de façana. A la planta primera, damunt el portal, se situa un balcó d'obra decorat amb rajola i amb estructura de ferro de suport, amb una barana de ferro que combina els barrots verticals simples i helicoïdals. La planta segona presenta dues senzilles finestres sense emmarcament remarcable. Corona la façana una cornisa de diverses filades d'obra, on combina les teules i els maons, amb un canaló de desguàs d'aigües pluvials. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc, on s'observa un emmarcament de l'obertura que mena al balcó de la primera planta a base d'una greca pintada de color blau.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)