C/ Tacó, 24

c/ Tacó, 24

La normativa del Pla Especial permet enderrocar aquest edifici.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici estructurat en alçat en planta baixa i dos pisos, construït entre mitgeres i amb una coberta plana transitable, probablement en substitució de l'original de teules a dues vessants. Disposa de dos eixos d'obertures, on en el més septentrional i a la planta baixa se situa el portal d'accés a l'edifici, molt senzill, amb llinda recta i sense cap tipus d'emmarcament remarcable. En aquest eix i a les dues plantes restants, s'organitzen sengles balcons amb una volada i amplada decreixent, segons l'alçada, amb llosa decorada a la seva part inferior per llosetes de ceràmica moderna. Les baranes són de disseny senzill, combinant barrots verticals simples amb barrots helicoïdals. Les finestres de les tres plantes són senzilles, la dels baixos està defensada per una reixa de ferro de barrots verticals senzills, i les dels pisos disposen d'un ampit de rajola comuna amb trencaaigües. Corona la façana una cornisa simulant un ràfec d'una coberta de teules, feta a base de diverses filades de maó, combinant la disposició. Damunt la cornisa se situa la barana del terrat i una estructura de perfils de ferro que suporten uns gerros decoratius ceràmics.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)