C/ Tacó, 20

c/ Tacó, 20

Bo
    El Pla Especial considera que cal conservar la façana; es permet aixecar la teulada fins a la cota del ràfec de la finca nº 22 del c/ Tacó.
    Pla Especial, 331. 2006
    Ref. cad.: 62212DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici construït entre mitgeres i inserit en una parcel·la força estreta i amb una façana estructurada en planta baixa i dos pisos. Presenta només una obertura per planta, llevat de la baixa on, al costat més septentrional del portal, es disposa una senzilla finestra defensada per una reixa de ferro de disseny simple. El portal, rematat per una llinda en forma d'arc rebaixat, presenta uns brancals de grans carreus de pedra fent escaire. A la primera planta es disposa un balcó amb llosa d'obra i barana de ferro de disseny senzill. La finestra de la segona planta, centrada respecte l'amplada de la façana, és senzilla. Corona la façana una cornisa feta d'obra on es combinen les filades de maó i de teules, que suporta un canaló de desguàs d'aigües pluvials fet de teules d'encaix. El revestiment de la façana és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)